Svižná rajská omáčka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, přidáme zeleninu a pomalu ji za stálého míchání orestujeme. Přidáme cukr a necháme ho lehce zkaramelizovat. Pak přimícháme rajský protlak a ještě 2 minuty restujeme.

Do omáčky přimícháme mouku a minutu restujeme. Vše zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená, přidáme pepř, nové koření a bobkový list, prošleháme a omáčku 10 minut pomalu za občasného prošlehání provaříme.

Z omáčky odstraníme koření a rozmixujeme ji dohladka. Nakonec omáčku podle potřeby dochutíme solí, pepřem a nepatrně octem.

Poznámka k receptu

Do omáčky nemusíte dávat pepř a ocet. Přidejte místo toho kus nastrouhaného perníku (klidně může být plněný i marmeládou).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...