Tymiánový dip s olivami
Seznam surovin
- sýr Ricotta 100 gramů
- smetana na šlehání 4 lžíce
- tymián 4 snítky (čerstvé)
- olivy 50 gramů (mix zelené a černé)
- sůl
- pepř
- slané tyčinky (z listového těsta k podávání)
Postup přípravy
Ve větší misce prošlehejte ricottu se smetanou, aby získala krémovou konzistenci a dobře se pak nabírala tyčinkami. Tymián nasekejte nadrobno, olivy nakrájejte na drobné kousky a vmíchejte do sýra. Podle chuti osolte, opepřete a podávejte se sýrovými tyčinkami.
Poznámka k receptu
Dip je ideální parťák k uvítacímu drinku. Kromě tyčinek se k němu hodí i kousek opečené bagety nebo různé druhy pevnější zeleniny - mrkev, paprika či řapíkatý celer.
Načítám komentáře...