Žampionová omáčka
Seznam surovin
- žampiony 200 gramů
- smetana na vaření 1 decilitr
- mouka pšeničná hladká 25 gramů
- šťáva citronová 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- smetana zakysaná 1/2 decilitru
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a povaříme 10 minut.
Mouku rozmícháme s oběma smetanami, nalijeme ji přes sítko za stálého míchání do omáčky a pomalu vaříme asi 5 minut.
Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Poznámka k receptu
Kupovaným, uměle pěstovaným žampionům nemusíte loupat kloboučky. Stačí, když je otřete vlhkým ubrouskem.
Načítám komentáře...