OMELETA S MEDVĚDÍM ČESNEKEM A ŠPENÁTEM
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- medvědí česnek 1 hrst
- špenát 1 hrst (čerstvý)
- cibule červená 1 kus
- sýr 50 gramů (balkánský)
- sýr 50 gramů (Gouda)
- smetana na šlehání 150 mililitrů
- máslo 2 lžíce
- sůl
- pepř růžový
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek a špenát na proužky, oba sýry nastrouhejte. V pánvi rozpalte máslo a orestujte na něm cibuli. Mezitím v míse smíchejte vejce, smetanu a balkánský sýr. Prošlehejte, přidejte medvědí česnek, špenát, osolte, opepřete a směs nalijte na pánev k cibuli. Posypte nakrájenou goudou a dejte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte asi 10 minut, aby se vejce zpevnila a omeleta zezlátla.
Poznámka k receptu
Omeleta z trouby je méně pracná a s jistějším výsledkem než klasická shrnovaná. Pokud potřebujete udělat víc porcí najednou, opečte větší množství cibulky a rozdělte ji i vaječnou směs do malých zapékacích misek, vymazaných máslem.
Načítám komentáře...