Paprikové košíčky s uzeným masem
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- máslo 130 gramů
- vejce 4 kusy
- smetana zakysaná 2 lžíce
- smetana na vaření 6 lžic
- uzené maso 200 gramů
- paprika 2 kusy (masitá, různé barvy)
- muškátový oříšek 1 špetka (strouhaný)
- sůl
- pepř
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (nasekaná )
- mouka (na vál )
Postup přípravy
Prosetou mouku smíchejte s pokrájeným máslem (kousek si nechte na vymazání formiček), zakysanou smetanou, 1 vejcem a lžičkou soli. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a uložte na půl hodiny do chladu.
Papriky zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Maso nakrájejte na malé kousky a smíchejte s paprikami. Rozmíchejte ve sladké smetaně 3 vejce, okořeňte muškátovým oříškem, solí, pepřem a přimíchejte petrželku.
Formičky na větší košíčky (nebo malé koláče) vymažte máslem. Těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát, vykrájejte kolečka podle velikosti formiček, a ty potom těstem vyložte. Okraje vytáhněte do výšky. Do každého dejte trochu náplně, zalijte vaječnou hmotou a vložte do trouby vyhřáté na 200°C.
Košíčky upečte dozlatova (asi 25 minut), vyndejte, nechte trochu vychladnout, opatrně vyndejte z formiček a podávejte teplé.
Načítám komentáře...