Pečené žampiony plněné cuketou
Seznam surovin
- žampiony 20 kusů (střední)
- cuketa 2 kusy (malá)
- rajčátka cherry 20 kusů
- sýr tvarohový 1 balení (Cottage)
- vejce 2 kusy
- sýr ovčí 50 gramů (měkký)
- olej olivový 4 lžíce
- ančovičky 4 kusy
- petržel hladkolistá 2 snítky
- oregano 2 snítky
- strouhanka 1 lžíce
- máslo 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Cukety omyjeme, nakrájíme na malé kostičky a rychle je orestujeme v pánvi na 2 lžících olivového oleje se lžičkou másla. Přesypeme je do mísy, přidáme cottage, nasekané ančovičky, žloutky, strouhanku a nasekané bylinky, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a směs podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Žampiony očistíme, vykrojíme jim nožičky a klobouky naplníme připravenou směsí. Rozložíme je náplní nahoru do zapékací misky a pokapeme zbylým olivovým olejem.
Žampiony vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Pak na žampiony rozložíme kousky ovčího sýru a rajčátka, troubu přepneme na gril a žampiony ještě asi 5 minut zapečeme dozlatova.
Poznámka k receptu
Žampiony podávejte ještě horké, doplněné pečivem a máslem.
Načítám komentáře...