Pelmeně s kysaným zelím

Seznam surovin

Na náplň:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z hrubé mouky, vajec a vody vypracujeme hladké těsto a necháme ho na válu 30 minut odpočinout. Mezitím umeleme vychladlé pečené maso s oloupanou cibulí a promícháme s dušeným zelím nakrájeným na drobné kousky. Směs osolíme, opepříme, přilijeme trošku vývaru a vše promícháme na hladkou hmotu.

Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a skleničkou z něj vykrájíme kolečka o průměru asi 7 cm. Rozdělíme na ně připravenou masovo-zelnou nádivku, kolečka v půlce přeložíme a okraje těsta k sobě dobře přimáčkneme.

Pelmeně vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 12 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, necháme odkapat, rozdělíme na talíře a přelijeme rozehřátým máslem. Podáváme je s miskou se směsí octa, vody a hořčice, do které si každý pelmeně namáčí.

Poznámka k receptu

Na přípravu pelmení je ideální kovové tvořítko na taštičky nebo pirožky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...