PESTO Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU
Seznam surovin
- medvědí česnek 1 svazek
- semínka piniová 3 lžíce (nebo slunečnicová)
- sýr Parmezán 4 lžíce (strouhaný)
- olej olivový 200 mililitrů
- sůl
Postup přípravy
Listy medvědího česneku nasekejte a dejte do nádoby vhodné na mixování. Přidejte semínka, sýr a krátce rozmixujte. Postupně přilévejte olivový olej a mixujte, dokud nezískáte hladké a tekuté pesto. Pokud je třeba, dochuťte solí. Pesto dejte do čisté, vypařené sklenice a zalijte vrstvou oleje. Uchovávejte ho v lednici, kde vydrží asi týden.
Poznámka k receptu
Při přípravě pesta zkuste několik variant. Místo parmazánu dejte goudu nebo pecorino, místo semínek mandle, vlašské ořechy nebo kešu. Pesto použijte na těstoviny nebo k masu, nejlepší je ale jen tak s čerstvou bagetou.
ASI 300 ml
Načítám komentáře...