Pikantní hemenex
Seznam surovin
- vejce 8 kusů
- šunka parmská 12 plátků
- olej 8 lžic
- feferony 1 kus (čerstvá, červená)
- cibulka jarní
- pepř červený 1 špetka (drcený)
- sůl
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, vložte do ní 3 plátky parmské šunky a krátce prohřejte.
Do misky rozklepněte 2 vejce - pozor, aby žloutky zůstaly v celku! Připravená vejce nalijte na prohřátou šunku, osolte, ozdobte několika kolečky feferonky, posypejte čtvrtinou nasekané cibulové nati a drceným červeným pepřem. Vejce pozvolna smažte na mírném ohni, až bílek ztuhne, ale žloutek zůstane ještě řídký.
Hemenex přeložte na talíř a stejně připravte i další tři porce. Podávejte s chlebem nebo bílým pečivem.
Poznámka k receptu
Pokud máte vejce raději více propečená, obraťte opatrně hemenex na pánvi a propečte ho i z druhé strany.
Načítám komentáře...