Pizza na grilu

Seznam surovin

Těsto:

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Těsto: Mouku promíchejte se solí a sušeným droždím v míse. Přidejte olej a postupně přilévejte hrnek vlažné vody. vařečkou vypracujte měkké těsto, které se nelepí ke stěnám mísy. Těsto vyklopte na pomoučený vál, rozdělte ho do 4 malých bochánků, zabalte je do fólie a nechte přes noc odpočinout v ledničce. Těsto vyndejte druhý den 2 hodiny před grilováním.

2. Omáčka: Na oleji osmažte nasekanou cibuli, po 5 minutách k ní přisypte na plátky nakrájený česnek a po dalších 2 minutách vylijte do pánve rajčata a rajčatové pyré. Přidejte oregano, bobkový list, osolte, opepřete a na mírném ohni poduste 20 minut. omáčku nechte zchladnout.

3. Z těsta vytvořte na pomoučeném prkénku placky vysoké asi 0,5 cm, potřete je olejem a opatrně přesuňte z prkénka na gril. Po minutě až dvou placku obraťte a rychle na ni naneste omáčku, plátky mozzarelly a kolečka klobásy. vše posypte kostičkami papriky a trochou parmazánu. Dogrilujte 2 minuty.

4. rukolu lehce promíchejte s pestem a upečenou pizzu jí posypte. Podávejte se zbylým parmazánem.

Poznámka k receptu

Pokud vám těsto zbude, můžete ho zmrazit na příště, nebo z něj ugrilovat jen samotné placky a podávat je jako přílohu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...