Pizza na grilu
Seznam surovin
- sýr Mozzarella 100 gramů
- klobása 100 gramů (pikantní)
- paprika žlutá 1 kus
- sýr Parmezán 20 gramů
- rukola 1 hrst
- pesto 1 lžíce
- olej (na potření)
Těsto:
- mouka 2,5 hrnku
- sůl 1 lžička
- droždí sušené 1/2 lžičky
- olej 4 lžíce
Omáčka:
- olej 1 lžíce
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- rajčata 1 plechovka (loupané)
- rajčatové pyré 2 lžíce
- oregano 1 lžička (sušené)
- bobkový list 1 kus
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Těsto: Mouku promíchejte se solí a sušeným droždím v míse. Přidejte olej a postupně přilévejte hrnek vlažné vody. vařečkou vypracujte měkké těsto, které se nelepí ke stěnám mísy. Těsto vyklopte na pomoučený vál, rozdělte ho do 4 malých bochánků, zabalte je do fólie a nechte přes noc odpočinout v ledničce. Těsto vyndejte druhý den 2 hodiny před grilováním.
2. Omáčka: Na oleji osmažte nasekanou cibuli, po 5 minutách k ní přisypte na plátky nakrájený česnek a po dalších 2 minutách vylijte do pánve rajčata a rajčatové pyré. Přidejte oregano, bobkový list, osolte, opepřete a na mírném ohni poduste 20 minut. omáčku nechte zchladnout.
3. Z těsta vytvořte na pomoučeném prkénku placky vysoké asi 0,5 cm, potřete je olejem a opatrně přesuňte z prkénka na gril. Po minutě až dvou placku obraťte a rychle na ni naneste omáčku, plátky mozzarelly a kolečka klobásy. vše posypte kostičkami papriky a trochou parmazánu. Dogrilujte 2 minuty.
4. rukolu lehce promíchejte s pestem a upečenou pizzu jí posypte. Podávejte se zbylým parmazánem.
Poznámka k receptu
Pokud vám těsto zbude, můžete ho zmrazit na příště, nebo z něj ugrilovat jen samotné placky a podávat je jako přílohu.
Načítám komentáře...