Alpská pizza s houbami a sušenou šunkou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 350 gramů
- droždí sušené 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
- koriandr 1 lžička (mletý)
- olej olivový 5 lžic
- hříbky 200 gramů
- cibule 1 kus (menší)
- smetana zakysaná 150 gramů
- šunka sušená 100 gramů (tyrolský špek)
- sýr kozí 100 gramů (tvrdý)
- pepř
Postup přípravy
1. V míse smíchejte mouku, droždí, sůl a koriandr. Přidejte 250 ml vlažné vody a 2 lžíce oleje. Vypracujte hladké těsto a nechte v teple kynout asi hodinu.
2. Houby očistěte a nakrájejte na menší části. Cibuli nakrájejte na tenké nudličky. V pánvi zahřejte zbylý olej a orestujte na něm cibuli s houbami.
3. Z nakynutého těsta vyválejte oválnou placku. Potřete ji zakysanou smetanou. Na ni naskládejte plátky šunky a navrch nasypejte orestované houby. Osolte, opepřete a posypte nastrouhaným sýrem. Pečte v toubě rozpálené na maximum asi 10 minut. Zdobit můžete rukolou.
Poznámka k receptu
Domácí pizzu určitě znáte. Zkuste do těsta přidat mletý koriandr – k hříbkům se skvěle hodí.
Načítám komentáře...