Bramborová pizza I
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 600 gramů
- brambory 200 gramů (uvařené, oloupané, studené a nastrouhané)
- olej olivový 2 lžíce
- droždí 10 gramů
- sůl 1/2 lžičky
Na náplň 1:
- brambory 300 gramů (oloupané)
- sýr Mozzarella 100 gramů
- rajčátka cherry 10 kusů
- slanina 4 plátky (panceta)
- artyčok 2 kusy (nakládané)
- olivy 12 kusů
- rajčata drcená 6 lžic
- tymián 6 snítek
- oregano 1 lžička
- sýr tvrdý 1 lžíce (Parmezán nastrouhaný)
- bazalka 1 lžíce (nakrájená)
- cukr 1 špetka
- sůl
Na náplň 2:
- brambory 300 gramů (oloupané)
- sýr s bílou plísní 100 gramů (Hermelín)
- sýr s modrou plísní 80 gramů (Niva)
- broskve 2 kusy
- roketa 20 listů
- sýr Ricotta 4 lžíce
- máslo pomazánkové 2 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, přimícháme sůl, brambory, rozdrobené droždí, asi 0,5 dl vlažné vody a zpracujeme těsto, do kterého vmícháme olej a řádně ho prohněteme. Zakryjeme ho v míse fólií a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
Mezitím připravíme náplně. Na první smícháme drcená rajčata s bazalkou, oreganem, cukrem a osolíme. Artyčoky, rajčátka a mozzarellu nakrájíme na kousky, pancetu na proužky.
Na druhou náplň smícháme máslo s ricottou a osolíme. Nakrájíme sýry, roketu pokapeme olejem.
Brambory na obě náplně nakrájíme na plátky, spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme odkapat.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části, každou rozválíme na pomoučeném válu a přeložíme na plech s papírem na pečení. Jednu potřeme ochucenými rajčaty, druhou krémem z ricotty, pizzy doplníme ostatními surovinami kromě parmazánu a rokety, které přidáme až těsně před dopečením, a pečeme asi 20 minut při 250 °C.
Načítám komentáře...