Broskvová pizza
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 400 gramů
- voda 2,5 decilitru (vlažná)
- droždí 40 gramů
- olej 3 lžíce
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na náplň:
- kompot broskvový 1 sklenice (velká)
- šunka parmská 120 gramů (tenké plátky)
- pepř bílý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Do mísy nasypeme hladkou mouku se špetkou soli a rozdrobíme do ní droždí. Přilijeme vlažnou vodu a olej a dobře promícháme. Těsto ještě prohněteme na pomoučeném válu, až je hladké a jemné, vložíme ho zpět do mísy, zakryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout, až zdvojnásobí svůj objem.
Pak těsto rozdělíme na 4 díly a každý díl na vymazaném plechu dlaní ruky roztlačíme do kruhu o velikosti talíře.
Kompotované broskve necháme dobře odkapat, nakrájíme je na plátky a rozložíme do kruhu na připravená kola z těsta. Každou pizzu pak poklademe plátky parmské šunky, lehce ji okořeníme bílým pepřem a velmi opatrně osolíme (pozor, parmská šunka je slaná).
Pizzy vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Obložení pizzy můžete ještě doplnit o plátky ananasu, který s broskvemi a šunkou výborně ladí. A pokud to máte rádi, doplňte vše nastrouhaným sýrem, který se na pizze krásně roztaví.
Načítám komentáře...