Celozrnná pizza se zeleninou
Seznam surovin
Na těsto:
- mouka celozrnná 1/2 hrnku (pšeničná, nebo žitná)
- mouka pšeničná polohrubá 1/2 hrnku
- olej olivový 3 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička (nebo trocha droždí)
- voda 1/2 hrnku
Na náplň:
- rajčata 1 kus (velké)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 svazek
- dobromysl 1 hrst (čerstvá)
- sýr tvrdý 100 gramů
Postup přípravy
Mouku smíchejte se solí, práškem do pečiva a pokud chcete, můžete přidat i trošku anýzu. Pokud použijete droždí, nechte vzejít kvásek (do mouky udělejte důlek, vložte droždí a zalijte jej trochou vlažné vody). Pak přidejte olej a vypracujte vláčné pružné těsto, které posléze nechte půl hodiny odležet.
Na pomoučeném prkénku vyválejte tenkou placku o průměru běžné koláčové formy. Formu vyložte papírem na pečení a umístěte na ní těsto.
Korpus potřete polévkovou lžičkou olivového oleje a vyzdobte jej kolečky rajčat, kořením, sýrem. Upečte dozlatova.
Poznámka k receptu
Náplň se dá obměňovat tím, co najdete doma. Sytější forma pizzy je například s houbami.
Načítám komentáře...