CUKETOVÁ PIZZA I
Seznam surovin
- cuketa 600 gramů
- paprika žlutá 2 kusy
- sýr Mozzarella 150 gramů
- rajčata sterilovaná 200 gramů
- česnek 1 stroužek
- oregano 1 hrst (čerstvé)
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- vejce 2 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
- sůl
Postup přípravy
1. Cuketu nastrouhejte nahrubo, osolte a nechte 20 minut odstát. Pak důkladně vymačkejte vodu a vsypte cuketu do mísy. Přidejte vejce, mouku, prášek do pečiva, 50 g nahrubo nastrouhané mozzarelly a promíchejte. Podle potřeby přidejte mouku (cuketové těsto po upečení zůstává poměrně vláčné, takže to nebývá třeba). Vyklopte ho na plech vyložený pečicím papírem a vytvarujte tenkou placku. Pečte v troubě předehřáté na 225 °C asi 10 minut.
2. Mezitím rozmixujte sterilovaná rajčata s česnekem a částí oregana, podle chuti osolte. Nakrájejte papriky na proužky a zbylou mozzarellu na plátky. Předpečenou placku potřete sugem, naskládejte na ni papriku a sýr a pečte ještě 15 minut na 180 °C. Podávejte posypané zbylým oreganem.
Poznámka k receptu
Pokud jste si doteď mysleli, že to nejlepší, co se z cukety dá vyrobit, jsou placičky, mýlili jste se. Doporučujeme obložit pizzu sugem, paprikami a čerstvým oreganem.
Načítám komentáře...