Cuketová pizza s řeckou fetou
Seznam surovin
- cuketa 1 kus
- sýr Mozzarella 2 kusy
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- omáčka rajčatovo-bazalková 1 balení
- rajčatový protlak 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- tymián 4 snítky
- rajčátka cherry 1 hrst
- bazalka 1 hrst
- feta 100 gramů
- olej olivový 1 dávka
Postup přípravy
Cuketu nastrouhejte najemno a důkladně z ní vymačkejte šťávu. Poté nastrouhejte mozzarellu a společně s vejcem ji přidejte k cuketě. Vše důkladně promíchejte, osolte a opepřete. Plech vyložte pečicím papírem a naneste na něj hotové cuketové těsto. Rukama těsto vytvarujte do kulata. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 minut. Mezitím dejte do misky rajčatovou omáčku a protlak. Přidejte tymián, prolisovaný stroužek česneku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte. Rajčátka překrojte a sýr feta rozdrobte. Na upečené těsto rozetřete omáčku. Přidejte rajčátka, sýr feta a lístky bazalky. Poté pizzu pokapejte olivovým olejem, vložte ji do trouby na dalších 15 minut a pečte dozlatova.
Poznámka k receptu
Pokud je těsto řidší, přidejte do něj trochu ovesných vloček nebo strouhanky.
Načítám komentáře...