Fathead pizza
Seznam surovin
Na těsto:
- sýr polotvrdý 170 gramů (strouhaný - Eidam, Gouda)
- sýr krémový 2 lžíce
- mouka 85 gramů (mandlová)
- vejce 1 kus
- bylinky (čerstvé na ochucení - např. rozmarýn, tymián)
- sůl himalájská
- pepř
Obloha:
- rajčata drcená
- žampiony
- vejce
- cibule červená
- sýr ovčí (Pecorino)
- rajčátka cherry
- salát (lístky k podávání)
- olej olivový (na zakápnutí)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 220 °C. Strouhaný sýr vložte společně s krémovým do menšího hrnce a na mírném plamenu je rozehřejte. Smíchejte tak, aby se vytvořila jemná hmota. Přidejte mandlovou mouku, sůl, pepř, nasekané bylinky podle chuti a vše důkladně smíchejte. Poté směs odstavte a vmíchejte vejce. Hmotu důkladně propracujte tak, aby vzniklo pevnější těsto.
2. Těsto vložte mezi dva pečicí papíry a rozválejte je asi na 0,5cm placku. Odstraňte horní papír a rovnoměrně je propíchejte vidličkou. Vyválené těsto přemístěte i s pečicím papírem na plech a vložte do předehřáté trouby. Pečte dozlatova 15 - 20 minut.
3. Korpus na pizzu vyndejte z trouby, potřete ho rajčatovou polpou, poházejte cibulí, plátky žampionů, rozpůlenými cherry rajčaty a navrch rozklepněte vejce. Nakonec pizzu posypte sýrem a pečte dalších 5 - 10 minut podle druhu použitých ingrediencí. Podávejte ji teplou, posypanou listovým salátem a zakápnutou olivovým olejem.
Poznámka k receptu
„Pizza je jedno z jídel, která jsou dobrá, i když jsou špatná,“ říká Janina, která tohle jídlo dodnes miluje, jen si dělá nízkosacharidovou verzi. Díky své křupavosti je lepší než ta z tradičního těsta. Obložit ji můžete čímkoli, třeba drcenými rajčaty, žampiony, sýrem, vejci...
Načítám komentáře...