INDICKÁ PIZZA
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 270 gramů
- droždí sušené 1 lžička
- sůl 1 lžička
- cukr 1 lžička
- voda 250 mililitrů (vlažná)
Pasta:
- kuřecí maso 500 gramů (prsa)
- rajčatový protlak 150 mililitrů
- olej arašídový 2 lžíce (+ na opečení)
- zázvor (2 cm)
- česnek 2 stroužky
- koření garam masala 1 lžíce
- kurkuma 1 lžička
- paprika sladká 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
- koření chilli 1/4 lžičky
- jogurt bílý 100 mililitrů
- sýr Mozzarella 100 gramů
- koriandr (čerstvý na posypání)
Postup přípravy
1. V míse smíchejte všechny suroviny na těsto a postupně přilévejte vodu. Vypracujte vláčné a dobře tvarovatelné těsto, nevadí, když bude trochu lepit. Zakryjte ho utěrkou a nechte 30 minut v teple kynout.
2. Mezitím dejte do nádoby vhodné na mixování česnek, zázvor, všechno koření, protlak, 2 lžíce oleje a rozmixujte na hladkou pastu. Kuřecí prsa podélně rozpulte, abyste získali tenčí plátky, a vmasírujte do nich část pasty. V pánvi rozpalte olej – mělo by ho být víc než na běžné opečení masa, protože pasta se snadno připálí – a zprudka na něm opečte maso. Klidně může být uvnitř ještě trochu narůžovělé, čeká ho ještě pobyt v troubě. Nechte trochu zchladnout a natrhejte ho na vlákna.
3. Vykynuté těsto rozdělte na 4 díly a na pomoučněné ploše vyválejte tenké placky hruškovitého tvaru. Každou potřete ochucenou pastou a posypte trhaným kuřecím masem. Mozzarellu natrhejte na kousky a smíchejte s jogurtem. Naneste podle chuti na pizzu a dejte do trouby předehřáté na 220 °C. Pečte 10–15 minut, těsto by mělo být zlatavé, ale bez tmavších puchýřků, jaké má pizza italská. Posypte koriandrem a podávejte.
Poznámka k receptu
Dokonale dochucená pasta se stala naší oblíbenou ingrediencí. Sluší kuřecímu i zelenině, orestovaná a naředěná vývarem či kokosovým mlékem se promění v omáčku. Nejprve ji vyzkoušejte na indické pizze – těsto a ochucené kuře, víc není potřeba.
Načítám komentáře...