Italská pizza

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku nasypeme na vál, doprostřed uděláme důlek a nalijeme do něj vodu rozmíchanou s droždím. Přimícháme polovinu oleje a sůl a rukama uhněteme vláčné a pružné těsto. Mísu vysypeme trochou mouky, vložíme do ní těsto, mísu zakryjeme mikrotenovou fólií a na teplém místě necháme těsto vykynout asi 2 hodiny, až zdvojnásobí svůj objem.

Alespoň 20 minut před pečením zapneme troubu na nejvyšší teplotu a mřížku, na kterou položíme pizzu, umístíme co nejníže. Formy na pizzu nebo obrácené plechy lehce potřeme zbylým olejem. Těsto přeložíme na pomoučený vál a lehce ho propracujeme do hladka. Rozdělíme ho na dvě části a každou rozválíme nebo vytáhneme prsty do kruhu. Přeneseme je do forem nebo na plech, rukama je ještě vytáhneme do kruhů o průměru asi 30 cm a tloušťce 5 mm a okraje necháme trochu silnější. Těsto necháme znovu lehce vykynout, pak obě pizzy potřeme olejem, obložíme podle vlastní chuti, vložíme do rozpálené trouby a upečeme dozlatova a dokřupava (asi 20 - 25 minut).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...