ITALSKÁ PIZZA I
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- olej olivový 3 lžíce
- droždí 20 gramů (čerstvé)
- voda 250 mililitrů
- sůl 1 lžička
Náplň:
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- česnek 2 stroužky
- oregano 1 lžička (sušené)
- rajčátka cherry 200 gramů
- sýr Mozzarella 250 gramů
- ančovičky 12 plátků
- bazalka 1 svazek (čerstvá)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Do mísy vsypte mouku a sůl, ve vodě rozmíchejte olej a droždí. Postupně ji přilévejte k mouce a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Zakryjte mísu potravinář- skou fólií a dejte ji do lednice. Nechte kynout do druhého dne.
2. Druhý den vlijte do nádoby na mixování sterilovaná rajčata, přidejte česnek a oregano, podle chuti osolte a rozmixujte na sugo. Troubu předehřejte na maximum a dejte do ní plech. Z těsta odeberte ¼ a na pomoučněné ploše ho vyválejte do kruhu. Přendejte ho na pečicí papír a tenké prkénko nebo kus kartonu, který vám pomůže pizzu rychle přendat na rozpálený plech. Potřete těsto sugem, poklaďte rozpůlenými rajčaty, fi látky ančoviček a natrhanou mozzarellou. Můžete přidat i trochu bazalky.
3. Jakmile jsou trouba i plech rozpálené, plech vyndejte, rychlým pohybem na něj shoďte pečicí papír s pizzou a vrať- te do trouby. Pečte 10 minut, dokud na pizze nenaskáčou puchýřky. Mezitím stejným způsobem připravte další pizzu. Tu hotovou shoďte na prkénko nebo na talíř a místo ní na rozpálený plech vsaďte další. Pokračujte, dokud těsto nespotřebujete. Hotové pizzy zasypte čerstvou bazalkou a podávejte.
Poznámka k receptu
Tajemství tenkého a dokonale křupavé- ho těsta je v pomalém kynutí a prudkém pečení. Přípravu pizzy si tedy musíte rozmyslet den předem. Vykynuté těsto ale můžete zamrazit – ideálně rozválené a zabalené do pečicího papíru (podobně se prodává rozválené listové těsto)
KYNUTÍ PŘES NOC
Načítám komentáře...