Knedlíková pizza
Seznam surovin
- knedlík houskový 10 plátků (kynutý, tenčí plátky)
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná polohrubá 50 gramů
- mléko 1 decilitr
- sůl 1 špetka
- bazalka (čerstvá, na posypání)
Na náplň:
- sýr Mozzarella 1 balení (bochánek v nálevu)
- brokolice 100 gramů (růžičky)
- rajčata 1 kus (větší)
- rajčatový protlak 50 gramů
- slanina 30 gramů (pancetta - sušená slanina, nebo anglická slanina, tenké plátky)
- sýr tvrdý 1 lžička (Parmezán jemně strouhaný)
- cukr 1 lžička
- oregano 1/2 lžičky
- sůl 1/2 lžičky
Postup přípravy
Formu o průměru 28 cm vyložíme papírem na pečení, na dno rozložíme plátky knedlíků a mezery mezi nimi vyplníme na menší kousky nakrájenými zbylými knedlíky. Přelijeme je mlékem rozmíchaným s moukou, vejcem a solí a když se směs vsákne, potřeme je protlakem smíchaným s oreganem, cukrem a solí.
Pak na ně rozložíme plátky rajčete a mozzarelly, přidáme brokolici, kterou jsme předem spařili horkou vodou, a vše vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C. Po 5 minutách “pizzu” ještě obložíme na kousky nakrájenou pancettou, posypeme ji parmazánem a dopečeme dozlatova.
Před podáváním “pizzu” posypeme čerstvou bazalkou.
Načítám komentáře...