Koláč s cuketou, tuňákem a tapenádou
Seznam surovin
- těsto na pizzu 1 balení
- cuketa 2 kusy
- smetana zakysaná 3 decilitry
- vejce 3 kusy
- olivy černé 1 hrst
- sýr polotvrdý 100 gramů (Eidam nahrubo nastrouhaný)
- tuňák 85 gramů (konzervovaný, bez nálevu)
- sýr Parmezán 80 gramů (Parmezán najemno nastrouhaný)
- tapenáda 3 lžíce (tapenáda)
- olej olivový 3 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- máslo (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Postup přípravy
Rozválené těsto na pizzu vložíme do vymazané a vysypané formy tak, aby těsto přesahovalo přes okraje formy. Cukety omyjeme, nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme a krátce orestujeme v pánvi na oleji. Zakysanou smetanu rozmícháme s vejci, osolíme a opepříme.
Na těsto ve formě rovnoměrně rozprostřeme orestovanou cuketu, zasypeme ji nastrouhaným eidamem, přidáme další vrstvu cukety a opět nastrouhaný eidam. Vše zalijeme připravenou smetanovou směsí, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 25 minut dozlatova.
Koláč posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem, vrátíme ho zpět do trouby a krátce dopečeme, dokud se na povrchu neutvoří křupavá krusta. Nakonec povrch koláče posypeme olivami a ozdobíme tuňákem a tapenádou.
Načítám komentáře...