LA VERA PIZZA NAPOLETANA PRAVÁ NEAPOLSKÁ PIZZA 2 KS, PŘÍPR
Seznam surovin
- mouka 500 gramů (Manitoba+na poprášení válu)
- rajčata sterilovaná 500 gramů
- droždí sušené 1 kus (sáček)
- rajčatová passata 5 lžic
- sýr Mozzarella 250 gramů
- sýr Parmezán 50 gramů
- bazalka 1 svazek
- olej olivový
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Mouku přesypte do velké mísy, přidejte špetku soli, droždí a nakonec postupně přilévejte 325 ml vlažné vody (nemusíte spotřebovat všechnu). Promíchávejte, abyste získali vláčné a pružné těsto. Přendejte je na vál a lehce prohněťte. Pokud bude příliš lepkavé, přidejte trochu mouky. Nechte pod utěrkou 5 minut odpočinout. Pak znovu 10 minut hněťte a nakonec těsto rozdělte na půlky, krátce propracujte, vytvarujte dvě koule a nechte pod mírně vlhkou utěrkou 30 minut kynout.
2. Troubu předehřejte na 250 °C. Postupně z obou koulí těsta vytvarujte tenké placky. S těstem se pracuje opravdu skvěle, je pružné a poddajné, ale přesto dávejte pozor, aby se nepotrhalo. Placky dejte na plechy vyložené pečicím papírem.
3. Rajčata rozmixujte s passatou, směs osolte, opepřete a rozetřete na těsta. Zakápněte olejem a pak na obě pizzy rozprostřete natrhanou mozzarellu. Přidejte strouhaný parmazán a lístky bazalky. Pečte 10 minut. Podávejte zakápnuté olivovým olejem.
Načítám komentáře...