Malé pizzy s lososem a koprem
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- losos 400 gramů (bez kůže)
- rajčata 4 kusy
- cibule 2 kusy
- olej olivový
- pepř černý (drcený)
- sůl
- citronová kůra 1/2 lžičky
- kopr 2 lžíce (čerstvý nebo mražený)
- smetana zakysaná 1 kelímek
- mouka (na vál)
Postup přípravy
Listové těsto rozdělte na 4 díly a vyválejte je na pomoučeném vále na kolo. Každý plát přendejte na pečicím papírem vyložený plech, potřete olivovým olejem a několikrát propíchněte vidličkou.
Rybu vykostěte a nakrájejte na kostičky. Rajčata nakrájejte na kostičky a cibuli na tenká kolečka. Drcený pepř smíchejte s citronovou kůrou. Na každou placku položte rajčata, cibuli a kousky ryby, osolte a posypte pepřovou směsí.
Plech vložte do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu snižte na 180°C a pizzy upečte dozlatova (asi 20 minut).
Zakysanou smetanu smíchejte s nasekaným koprem. Hotové pizzy rozkrájejte na dílky, přelijte koprovou smetanou a ihned podávejte.
Načítám komentáře...