Minipizza s tuňákem
Seznam surovin
- listové těsto 750 gramů
- boloňská omáčka Dolmio 3/4 sklenice
- tuňák ve vlastní šťávě 200 gramů
- sýr Mozzarella 200 gramů (v nálevu)
- rajčátka cherry 12 kusů
- česnek 2 stroužky
- bazalka 1 snítka (lístky na ozdobu)
- olivy černé 12 kusů
Postup přípravy
Listové těsto vyválejte na pomoučené ploše do tloušťky 1 cm a vykrojte z něj 8 kol o průměru cca 12 cm. Pokud nemáte po ruce nic s tímto průměrem, plát těsta nechte celý a po upečení ho rozkrájejte na porce.
Kola těsta položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je prolisovaným česnekem a rozetřete na ně omáčku tak, aby zůstal 1,5 cm od okraje volný. Do omáčky dejte kousky okapaného tuňáka, natrhanou mozzarellu, půlky cherry rajčátek a olivy. Plech vložte do trouby rozehřáté na 210 stupňů a pečte asi 20 minut do zlatova. Podávejte ozdobené lísky bazalky.
Načítám komentáře...