PIZZA NACHOS
Seznam surovin
Nachos:
- tortilla 120 gramů (rozkrájené na trojúhelníčky)
- omáčka česneková 1/2 hrnku
- cibule 1 kus (menší)
- salám paprikový 70 gramů
- olivy černé 100 gramů
- paprika červená 1 kus (menší)
- cibulka jarní 2 kusy
- sýr Mozzarella 50 gramů
- sýr 50 gramů (gouda)
Česneková omáčka:
- smetana na šlehání 120 mililitrů
- mléko 60 mililitrů (plnotučné)
- sýr Parmezán 25 gramů (nastrouhaný)
- česnek 3 stroužky
- máslo 1 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Nejprve připravte česnekovou omáčku. V rendlíku rozehřejte máslo s olivovým olejem, přidejte prolisovaný česnek a nechte lehce opéct. Dejte pozor, ať se česnek nespálí, zhořkl by. Přilijte smetanu s mlékem, promíchejte a přiveďte k varu. Osolte, opepřete a vmíchejte parmazán. Míchejte na mírném plameni tak dlouho, dokud omáčka nezačne houstnout. Pak ji stáhněte z plotny.
2. Kolečka salámu překrojte na čtvrtky, cibulky nakrájejte na tenká kolečka, papriku na kostičky a olivy na plátky. Na pánev vhodnou do trouby nasypte nachos a pokapejte je česnekovou omáčkou. Posypte je cibulkami, olivami, salámem a paprikou. Goudu nastrouhejte, mozzarellu natrhejte a dobře jimi celou pánev zasypte. Pánev postavte na oheň nebo dejte do trouby pod gril a přikryjte. Nechte péct 8–10 minut nebo dokud sýr nezačne bublat.
Poznámka k receptu
Do pánve na nachos klidně přidejte i další suroviny podle vaší chuti a stavu zásob v polní kuchyni. Využijete třeba i pečené maso, které zbylo z předchozího dne. Stačí ho natrhat vidličkami a poházet na nachos.
Načítám komentáře...