Pizza quattro formaggi
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- droždí 1 lžička (sušené)
- olej olivový 4 lžíce
- voda 150 mililitrů ( vlažná)
- sůl
- rajčata 400 gramů (nebo konzerva loupaných)
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 2 lžíce
- oregano 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
- paprika kapie 2 kusy (sterilovaná)
- sýr Mozzarella 100 gramů
- sýr s modrou plísní 100 gramů (Niva nebo Rokfór)
- sýr Parmezán 100 gramů
- sýr tvrdý 100 gramů (Čedar červený)
Postup přípravy
Hladkou mouku promíchejte s droždím, přidejte olej a vodu a vypracujte vláčné těsto, které zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě nakynout.
Mezitím spařte a oloupejte rajčata. Na oleji zpěňte jemně nasekanou cibuli a česnek, přidejte rajčata a zvolna duste do zhoustnutí, pak vmíchejte kečup, oregano, podle chuti osolte, opepřete a nechte trochu zchladnout.
Vykynuté těsto rozdělte na dva nebo čtyři díly, zakulaťte je a vyválejte na tenké placky, dejte je na plech a nechte trochu nakynout. Pak je potřete rajčatovým pyré, vložte do předehřáté trouby a pečte zvolna asi 10 - 15 minut.
Na placky rozložte nakrájené nebo nastrouhané sýry, na kousky nakrájenou papriku, posypte špetkou oregana a dopečte, až se sýr částečně roztaví.
Načítám komentáře...