„Pizza” s houbami
Seznam surovin
- bramborové těsto 750 gramů (základní)
- máslo 4 lžíce
- houby 500 gramů (pokrájených lesních hub (i zmražených) či žampionů )
- kopr (najemno nasekaný)
- vejce 3 kusy (natvrdo uvařená)
- smetana zakysaná 100 mililitrů
- cibulová nať 2 lžíce (pokrájená)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Těsto rozválejte na pečicím papíru a přeneste i s ním na plech.
2. Houby nechte zvláčnět na dvou lžících rozehřátého másla (u zmražených je restujte, až se odpaří přebytečná tekutina). Přidejte k nim kopr, nasekaná vejce a smetanu a náplň osolte.
3. Těsto rovnoměrně pokryjte prochladlou náplní, pokapejte zbylým rozpuštěným máslem, posypte nahrubo rozdrceným pepřem a pečte přibližně 20 minut ve středně vyhřáté troubě (při 160°C), až její okraje lehce zezlátnou.
Recept na Základní bramborové těsto najdete zde
Poznámka k receptu
Dokonalá ukázka souladu prostých chutí má nejspíš kořeny v ruské kuchyni.
TiP: Pokud chcete, můžete upečený koláč s houbami posypat nahrubo pokrájenou jarní cibulkou.
Načítám komentáře...