„Pizza” s houbami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Těsto rozválejte na pečicím papíru a přeneste i s ním na plech.

2. Houby nechte zvláčnět na dvou lžících rozehřátého másla (u zmražených je restujte, až se odpaří přebytečná tekutina). Přidejte k nim kopr, nasekaná vejce a smetanu a náplň osolte.

3. Těsto rovnoměrně pokryjte prochladlou náplní, pokapejte zbylým rozpuštěným máslem, posypte nahrubo rozdrceným pepřem a pečte přibližně 20 minut ve středně vyhřáté troubě (při 160°C), až její okraje lehce zezlátnou.

Recept na Základní bramborové těsto najdete zde

Poznámka k receptu

Dokonalá ukázka souladu prostých chutí má nejspíš kořeny v ruské kuchyni.

TiP: Pokud chcete, můžete upečený koláč s houbami posypat nahrubo pokrájenou jarní cibulkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...