Pizza s jogurtem a vepřovou panenkou

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku nasypeme na vál, doprostřed uděláme důlek a nalijeme do něj teplou vodu rozmíchanou s droždím. Přimícháme polovinu oleje a sůl a rukama uhněteme homogenní, vláčné a pružné těsto. Vložíme ho do mísy vysypané trochou mouky, zakryjeme mikrotenovou fólií a necháme na teplém
místě kynout asi 2 hodiny, až zdvojnásobí svůj objem.

Troubu rozehřejme na co nejvyšší teplotu (alespoň 20 minut) a mřížku umístíme co nejníže. Čtyři formy na pizzu nebo obrácené plechy lehce potřeme zbylou polovinou oleje. Vykynuté těsto propracujeme na lehce pomoučeném válu do hladka. Rozdělíme ho na 4 části a ty rozválíme pomocí válečku nebo prstů na kruhové pláty. Přeneseme je do připravených forem nebo na plechy a rukama je vytáhneme tak, aby těsto bylo silné asi 5 mm (okraje necháme trochu silnější).

Pláty necháme znovu lehce vykynout a pak je potřeme jogurtem rozmíchaným s nakrájenou bazalkou a česnekem utřeným se solí. Rozdělíme na ně odblaněnou vepřovou panenku nakrájenou na plátky a přidáme papriku nakrájenou na nudličky. Pizzy posypeme parmazánem, pokapeme olejem, vložíme do rozpálené trouby a upečeme je dozlatova.

Upečené pizzy posypeme opranými a odkapanými lístky rukoly a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...