Pizza s jogurtem a vepřovou panenkou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 400 gramů
- voda 2,2 decilitru (teplá, asi 40 stupňů)
- olej olivový 4 lžíce (extra panenský)
- droždí 10 gramů
- sůl mořská 1 lžička
- mouka (na vál)
Na náplň:
- vepřové maso 1 kus (panenka)
- jogurt bílý 100 gramů
- paprika červená 1/2 kusu
- rukola 100 gramů
- bazalka 1 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- sýr Parmezán 1 lžíce (nastrouhaný)
- česnek 1 stroužek
- sůl 2 špetky
Postup přípravy
Mouku nasypeme na vál, doprostřed uděláme důlek a nalijeme do něj teplou vodu rozmíchanou s droždím. Přimícháme polovinu oleje a sůl a rukama uhněteme homogenní, vláčné a pružné těsto. Vložíme ho do mísy vysypané trochou mouky, zakryjeme mikrotenovou fólií a necháme na teplém
místě kynout asi 2 hodiny, až zdvojnásobí svůj objem.
Troubu rozehřejme na co nejvyšší teplotu (alespoň 20 minut) a mřížku umístíme co nejníže. Čtyři formy na pizzu nebo obrácené plechy lehce potřeme zbylou polovinou oleje. Vykynuté těsto propracujeme na lehce pomoučeném válu do hladka. Rozdělíme ho na 4 části a ty rozválíme pomocí válečku nebo prstů na kruhové pláty. Přeneseme je do připravených forem nebo na plechy a rukama je vytáhneme tak, aby těsto bylo silné asi 5 mm (okraje necháme trochu silnější).
Pláty necháme znovu lehce vykynout a pak je potřeme jogurtem rozmíchaným s nakrájenou bazalkou a česnekem utřeným se solí. Rozdělíme na ně odblaněnou vepřovou panenku nakrájenou na plátky a přidáme papriku nakrájenou na nudličky. Pizzy posypeme parmazánem, pokapeme olejem, vložíme do rozpálené trouby a upečeme je dozlatova.
Upečené pizzy posypeme opranými a odkapanými lístky rukoly a ihned podáváme.
Načítám komentáře...