Pizza se sicilskými citrony

Seznam surovin

Těsto:

Pizza:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Těsto připravte den předem a nechte ho kynout v lednici, díky tomu při pečení tolik nevyběhne a zůstane tenké a křupavé. Pokud vás tlačí čas, nechte ho kynout jen hodinu v pokojové teplotě, počítejte ale s tím, že bude trochu „buchtovité“. Mouku prosejte do velké mísy, osolte, přidejte olivový olej a droždí rozmíchané ve 250 ml vlažné vody. Vypracujte vláčné a nelepivé těsto, posypte ho moukou a vraťte do mísy. Nechte vykynout.

2. Troubu předehřejte na 250 °C. Citrony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, filety z makrely a mozzarellu natrhejte na kousky. Ricottu osolte, opepřete a lehce našlehejte. Do oleje prolisujte česnek a promíchejte. Těsto rozdělte na dva díly, rozválejte na lehce pomoučené pracovní desce do kruhu a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Těsta potřete ochuceným olejem, poklaďte plátky citronu, makrelou i mozzarellou a lžící na ně naneste ricottu, aby tvořila malé bochánky. Nakonec posypte částí bazalky. Pečte 10 minut, podávejte ozdobené zbylou bazalkou a hoblinkami parmezánu.

Poznámka k receptu

  • Perfektní kombinace uzené ryby a citronu na pizze je náš letošní zimní objev. Použijte ty nejlepší citrony, jaké seženete, ideálně sorrentské nebo amalfské, v nichž kromě chuti kyselé objevíte i překvapivou sladkost a jemnou hořkost.
  • Nutné počítat s kynutím těsta přes noc.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...