Pizza z brambor
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 3,5 hrnku
- brambory 2 hrnky (vařené, prolisované)
- olej olivový 2 lžíce
- droždí 1 lžička (sušené )
- cukr 1 lžička
- sůl 1 lžička
- mouka (na vál)
Na náplň:
- brokolice 250 gramů (nebo zelený chřest)
- brambory 4 kusy
- sýr Mozzarella 2 kusy
- lišky 200 gramů (čerstvé)
- rajčátka cherry 200 gramů
- sýr Ricotta 150 gramů
- smetana zakysaná 100 gramů
- máslo 30 gramů
- sýr tvrdý 4 lžíce (Parmezán strouhaný)
- sůl 3 špetky
Postup přípravy
Droždí rozmícháme v hrnku teplé vody. V míse smícháme mouku se solí, přidáme vařené, prolisované brambory, rozpuštěné droždí a cukr a umícháme vláčné těsto, do kterého přimícháme olej. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout na dvojnásobek objemu.
Ricottu rozmícháme se smetanou a lehce osolíme. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 2 mm, krátce je povaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme odkapat. Chřest zbavíme zaschlých konců (brokolici očistíme) a nakrájíme šikmo na plátky. Lišky očistíme, také překrájíme, vložíme je spolu s chřestem (brokolicí) do hlubší pánve s rozehřátým máslem, osolíme, promícháme a krátce podusíme.
Vykynuté těsto rozdělíme na čtvrtiny, rozválíme je na pomoučeném válu na placky a přeložíme je na plech s papírem na pečení. Potřeme je ricottou se smetanou, poklademe plátky brambor, kousky mozzarelly, liškami s chřestem (brokolicí) a půlkami rajčátek a posypeme parmazánem. Vložíme je do trouby vyhřáté na maximální teplotu a pečeme 5 - 7 minut dozlatova.
Načítám komentáře...