Stromečková pizza
Seznam surovin
- špenát mražený 1 balení (listový)
- sůl
- paprika červená 1 kus
- paprika žlutá 1 kus
- rajčata drcená 1 plechovka
- česnek 1 stroužek
- bazalka
- oregano
- cukr (podle chuti)
- těsto na pizzu 1 balení
- sýr tvrdý 100 gramů (Pecorino)
- olej olivový
- sýr měkký 250 gramů (Feta)
Postup přípravy
Špenát necháme v sítu rozmrznout, vymačkáme z něj přebytečnou vodu a osolíme ho. Papriky zbavíme semínek a pomocí formiček z nich vykrojíme 8 žlutých a červených hvězdiček a ze zbytku pak maličká kolečka. Konzervovaná rajčata rozmixujeme a ochutíme utřeným česnekem, bazalkou, oreganem, solí a trochou cukru.
Z těsta vykrojíme kulatý plát o průměru asi 24 cm, přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení a utvoříme silnější okraje. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a rozložíme na něj připravený špenát, který pokapeme olivovým olejem. Pak na pizzu vytvoříme několik kruhů z rozdrobené fety a rozložíme na ni vykrojená papriková kolečka.
Pizzu vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme asi 20 minut. Pizzu necháme chvilku prochladnout, pak ji nakrájíme na 8 trojúhelníků - stromečků a z každého odkrojíme z obou stran kousek okraje, abychom vytvořili „kmen“ stromečku.
Stromečky rozdělíme na talíře a na špičku každého položíme paprikovou hvězdu.
Načítám komentáře...