TURECKÁ PIZZA

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse smíchejte mouku, sušené droždí, olej, sůl a promíchejte. Postupně přilévejte vodu a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Množství vody hodně závisí na savosti mouky, nemusíte ani spotřebovat všechnu. Mísu zakryjte utěrkou a nechte v teple hodinu kynout.

2. Lilky propíchejte vidličkou, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut, dokud se slupka nezvrásní a dužina nebude zcela měkká. Nechte chvilku zchladnout, pak je rozřízněte a dužinu vyškrabejte do nádoby vhodné na mixování. Kromě dužiny budou obsahovat i hodně vody, tu bez obav přilijte taky, pečením se vysuší. Přidejte česnek, sůl, pepř a rozmixujte dohladka.

3. Vykynuté těsto vyválejte na pomoučněné pracovní ploše do tenké placky, pomažte ji rozmixovaným lilkem a poklaďte proužky papriky, na kolečka nakrájenou cibulí a olivami. Zakápněte olejem a pečte v troubě předehřáté na 230 °C asi 10–15 minut

Poznámka k receptu

Tahle pizza oslní základem z pečeného lilku. Můžete experimentovat s náplní a přidat třeba i výrazný sýr, nás ale okouzlil soulad jednoduchých, přímočarých chutí – nejen zmíněného lilku, ale i paprik a oliv.

KYNUTÍ TĚSTA 1 HODINA

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...