Plněná dýně
Seznam surovin
- dýně 1 kus (normální nebo Hokkaidó o veliksti 35 cm)
- rýže dlouhozrnná 50 gramů (Basmati)
- hovězí maso 150 gramů (umleté)
- drůbeží maso 50 gramů (umleté)
- rohlík tmavý 1/2 kusu
- cibule
- olej olivový 3 lžíce
- pepř
- sůl mořská
- petržel kadeřavá/kudrnka
- paprika sladká (mletá)
Postup přípravy
Dýni pečlivě umyjeme, pokud to není Hokkaidó, tak ji oloupeme a podélně rozkrojíme. Pak vydlabeme semena a měkkou dužinu. Rýži uvaříme v uvařené osolené vodě a nechápe okapat.
Oba druhy masa umeleme a pak umeleme i rohlík zvlhčený vodou. Na olivovém oleji usmažíme do růžova nakrájenou cibulku, přidáme k ní maso, rýži a koření s petrželkou a dobře promícháme. Směsí naplníme obě půlky dýně, spojíme je a omotáme pevnou nití.
Připravenou dýni vložíme na zbytek pokrájené a na oleji zpěněné cibule, podlijeme trochou vody a dusíme v troubě pod pokličkou. Při dušení dýni přeléváme šťávou a podléváme vodou.
Poznámka k receptu
Tento pokrm podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...