Podzimní slaný koláč
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- sýr s bílou plísní 1 kus (Camembert, nebo jiný sýr tohoto typu)
- vejce 3 kusy
- kmín 1 lžíce
- smetana zakysaná 50 gramů
- slanina 50 gramů (nebo uzeného bůčku bez kosti)
Postup přípravy
Rozválíme listové těsto do formy nebo pekáče.
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme. Rozkvedláme vajíčka, smetanu a kmín a přidáme prochladlou slaninu.
Na rozválené těsto naklademe kousky na plátky nakrájeného sýra. Zalijeme směsí a dáme péci do trouby na půl hodiny. Teplotu nastavíme na 220°C a pak stáhneme na 180°C.
Poznámka k receptu
Můžeme použít nějakou levnou variantu sýra s bílou plísní. Dominantní chutí zůstává kmín. Dalším silným chuťovým tónem má být uzená vůně slaniny nebo špeku.
Načítám komentáře...