Pohankové pagáče
Postup přípravy
1. Zelí velmi dobře vymačkejte a nadrobno nakrájejte. Pokud by se vám zdálo příliš kyselé (například pro děti), propláchněte je studenou vodou a opět pořádně vymačkejte.
2. Zelí vložte do velké mísy. Přidejte mouku, sůl, kmín a půl šálku mléka. Vypracujte těsto, zakryjte ho utěrkou a nechte půl hodiny odležet (celozrnné mouky mají vyšší nasákavost, proto je dobré jim dopřát chvíli čas, aby ukázaly, kolik tekutiny opravdu potřebují). Pokud je těsto příliš tuhé, zapracujte do něj po trochách mléko, až půjde dobře rozválet. Pomoučete vál.
3. Těsto rozválejte na plát asi 1cm vysoký a vykrajujte z něj větší kolečka. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, potřeným pro chuť a vlahost pagáčů sádlem, a v troubě rozehřáté na 200°C pečte dozlatova.
Načítám komentáře...