Pohankové řízečky
Seznam surovin
- květák 1/2 kusu
- fazolky zelené 1/2 šálku
- hrášek 1/2 šálku
- mrkev karotka 2 kusy
- lámanka pohanková 1 šálek
- mouka pohanková 1/2 šálku
- vejce 1 kus
- sůl
- pepř
- strouhanka (bezlepková, dle potřeby)
- olej (na smažení)
Postup přípravy
1. Uvařený květák a pohanku nechte vychladnout. Na páře uvařte fazolky s karotkou a hráškem, také nechte vychladnout.
2. Květák vidličkou rozmělněte, fazolky s karotkou nasekejte na drobné kousky.
3. Zeleninu vložte do mísy spolu s krátce povařenou pohankou, osolte a opepřete. Přidejte vejce s moukou a spojte v kompaktní hmotu, zahustěte ji strouhankou. 4. Namočenýma rukama tvořte malé placičky. Řízečky na něm opečte z obou stran dozlatova. Podávejte s bramborami, bramborovou kaší nebo se zelným či karotkovým salátem.
Načítám komentáře...