Polešniky
Seznam surovin
- brambory 800 gramů
- mouka pšeničná hladká 80 gramů
- zelí bílé 1 kus (jednotlivé listy hlávky)
- máslo 1 lžíce (rozpuštěné)
- sůl
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a po chvíli z nich slijeme vodu.
Promícháme je s moukou a špetkou soli. Těsto rozetřeme do omytých a osušených zelných listů, které dáme na plech vyložený pečicím papírem. Vše pečeme v troubě vyhřáté na 170° C 35 minut.
Po upečení listy sloupneme a polešniky potřeme po obou stranách máslem. Podáváme například s ochucenou zakysanou smetanou.
Poznámka k receptu
Do zakysané smetany můžete vmíchat nasekanou jarní cibulku s natí nebo jemně nasekané bylinky.
Načítám komentáře...