Postní preclíky s kmínem
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 400 gramů
- pšeničné klíčky 100 gramů (sušené)
- máslo 50 gramů
- droždí 1 kostka
- mléko 1 hrnek
- cukr 2 lžičky
- sůl 1 lžička
- vejce 2 kusy
- kmín 1 balení (nemletý)
- vejce 1 kus (na potření)
Postup přípravy
Droždí smíchejte s vlažným mlékem. Do mísy nasypte mouku, klíčky, rozehřátý tuk, vejce, sůl, cukr a nakonec i mléko s droždím. Vypracujte na hladké těsto a nechte přikryté utěrkou na teplém místě asi 20 minut bobtnat. Na pomoučeném vále pak vykynuté těsto prohněťte a rozválejte na tenké válečky o síle prstu.
Z nich pak tvarujte preclíky, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
Preclíky nechte kynout ještě dalších 20 minut, pak je potřete žloutkem a posypte kmínem. Pečte v předehřáté troubě (při teplotě 200°C) asi 20 minut.
Načítám komentáře...