Postní preclíky s kmínem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí smíchejte s vlažným mlékem. Do mísy nasypte mouku, klíčky, rozehřátý tuk, vejce, sůl, cukr a nakonec i mléko s droždím. Vypracujte na hladké těsto a nechte přikryté utěrkou na teplém místě asi 20 minut bobtnat. Na pomoučeném vále pak vykynuté těsto prohněťte a rozválejte na tenké válečky o síle prstu.

Z nich pak tvarujte preclíky, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.

Preclíky nechte kynout ještě dalších 20 minut, pak je potřete žloutkem a posypte kmínem. Pečte v předehřáté troubě (při teplotě 200°C) asi 20 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...