Quiche s uzeným masem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů (+ na vál)
- vejce 4 kusy
- máslo 100 gramů
- slanina 200 gramů (200-250g nebo prorostlejšího uzeného)
- cibule 1 kus
- zelí kysané 700 gramů
- smetana zakysaná 150 mililitrů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Mouku, 1/2 lžičky soli, 1 vejce a máslo rychle zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechejte v chladničce 30 minut odpočinout. Slaninu pokrájejte na malé kousky (pár větších nechejte stranou na ozdobu).
Do rozpálené pánve vhoďte slaninu a cibuli pokrájenou na plátky. Až zesklovatí, přidejte pokrájené kysané zelí. Restujte asi 10 minut, občas promíchejte, poté odstavte.
Těsto vyndejte z chladničky a rozválejte ho na pomoučené ploše na plát o velikosti koláčové formy. Těsto přeneste do formy (mělo by pokrýt i stěny) a propíchejte ho vidličkou. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 10 minut. Pak těsto vyndejte a nechejte zchladnout.
V misce rozmíchejte zakysanou smetanu se zbylými vejci, osolte, opepřete a vmíchejte do vychladlého zelí se slaninou. Vzniklou směs nalijte do formy na předpečené těsto a ozdobte kousky slaniny, které jste odložili stranou. Vložte zpátky do trouby a pečte asi 30 minut.
Poznámka k receptu
Když je koláč téměř hotový, posypejte ho nastrouhaným sýrem a nechejte zapéct.
Načítám komentáře...