Rajčatový nákyp

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí a lžičku cukru rozmícháme v části vlažného mléka a kvásek necháme stát asi 30 minut na teplém místě. Do mísy prosejeme mouku, přidáme zbylý cukr, 2 lžičky soli, vejce a vzešlý kvásek a postupně přiléváme zbylé vlažné mléko. Nakonec přimícháme rozpuštěné máslo a vypracujeme vláčné těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.

Do vykynutého těsta přidáme nakrájená čerstvá a sušená rajčata, olivy, bazalku a tymián, osolíme ho a opepříme.

Připravené těsto vložíme do důkladně vymazané formy na biskupský chlebíček, přikryjeme ho utěrkou a necháme znovu 30 minut, nebo i hodinu kynout na teplém místě. Pak těsto na vrchu potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Těsto můžete pro lepší vykynutí vložit do trouby předehřáté na 50 °C.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...