REBARBOROVÝ KOLÁČ
Seznam surovin
- rebarbora 2 snítky
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- cukr krystal 180 gramů (+ na posypání)
- máslo 113 gramů (změklé)
- jogurt bílý 240 gramů
- vejce 2 kusy
- vanilkový extrakt 2 lžičky
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- jedlá soda 1/2 lžičky
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- sůl 1 špetka
- mandle (plátky na ozdobu)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a na dno položte kolečko pečicího papíru. Rebarboru oloupejte ostrým nožem a nakrájejte na kousky o délce 7 cm. Máslo vyšlehejte do světlé pěny, postupně přisypávejte cukr a po jednom zašlehejte vejce. Do mísy nalijte vanilkový extrakt, promíchejte a nakonec přidejte jogurt. V druhé míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu , skořici a špetku soli. Sypké suroviny nasypte do mísy s jogurtovou směsí a zamíchejte.
2. Polovinu těsta nalijte do formy, rozetřete, poklaďte většinou připravené rebarbory a tu nakonec přikryjte zbylým těstem. Uhlaďte povrch, ozdobte zbylou rebarborou a posypte plátky mandlí. Vložte do trouby a pečte 40 minut nebo dokud není koláč upečený dozlatova.
Poznámka k receptu
KOLÁČOVÁ FORMA 25 CM
Načítám komentáře...