Ruské pelmeně
Seznam surovin
- mouka (na vál)
- máslo (na přelití)
- smetana zakysaná 1 kelímek (na přelití)
Na těsto:
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná hladká 700 gramů
- voda 500 mililitrů
- sůl 1/2 lžičky
Na náplň:
- mleté maso 500 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Mouku prosejte na vál a zapracujte do ní kulatým nožem vodu, sůl a vejce. Rukama vypracujte pružné těsto, zakryjte ho utěrkou nebo miskou a nechte asi půl hodiny odpočinout.
Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nasekejte najemno a česnek prolisujte. Vše smíchejte s masem, osolte a opepřete.
Na pomoučeném vále rozválejte těsto na tenký plát a vykrájejte kolečka. Na polovinu z nich naneste lžičkou masovou náplň a přiklopte zbylými placičkami. Okraje dobře stlačte.
Kousky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte 20 - 30 minut.
Uvařené pelmeně sceďte a ihned podávejte přelité rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou.
Načítám komentáře...