Rybí koláč s bylinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rybí maso nakrájíme na menší kostky, plátky toastového chleba na kostičky. Plátky česneku krátce orestujeme na troše oleje. Bylinky nasekáme najemno. V míse vyšleháme vejce do hladkého krému, přidáme kostičky chleba, obě smetany, orestovaný česnek, bylinky a kousky ryb, promícháme a směs osolíme a opepříme.

Vymazanou a vysypanou dortovou formu vyložíme jedním plátem těsta tak, aby trochu těsta přečnívalo přes okraje. Formu naplníme připravenou směsí, okraje těsta ohneme dovnitř a potřeme rozšlehaným vejcem. Vše zakryjeme druhým plátem těsta vykrojeným podle velikosti formy, ze zbytků těsta vykrájíme tvořítky různé ozdoby a rozložíme je na vršek koláče.

Povrch koláče potřeme zbylým vejcem, koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180° C a pečeme asi 45 minut dozlatova. Pokud koláč začne během pečení rychle hnědnout, zakryjeme vršek alobalem. Koláč
necháme prochladnout, pak ho vyjmeme z formy a nakrájíme na kousky.

Poznámka k receptu

Koláč podávejte ještě vlažný, doplněný zeleninovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...