Aloo gobi
Seznam surovin
- brambory 250 gramů
- květák 125 gramů
- cibule 125 gramů
- rajčata 50 gramů
- zázvorovo-česneková pasta 25 gramů
- kmín římský 7 gramů (mletý)
- koriandr 5 gramů (mletý)
- kurkuma 5 gramů (mletá)
- koření chilli 2 gramy
- koriandr 2 gramy (čerstvý)
- zázvor 1 gram (čerstvý)
- olej 2 lžíce (rostlinný + na smažení)
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky, květák rozeberte na růžičky, rajče nakrájejte na kousky, cibuli nadrobno. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a orestujte cibuli dohněda. Přidejte česnekovo-zázvorovou pastu a všechny druhy koření, nechte rozvonět a přidejte rajče a na nudličky nakrájený zázvor. Vařte, dokud se nerozpadne a omáčka nezhoustne (případně podlijte trochou vody).
2. V rendlíku rozpalte vyšší vrstvu oleje a postupně v něm osmažte brambory a květák dozlatova – všechny kousky by měly zůstat pevné a křupavé. Podávejte je posypané nasekaným koriandrem a s rajčatovou omáčkou.
Poznámka k receptu
Nakupte základní indické koření, pak můžete vařit skvělá jídla i z těch nejobyčejnějších surovin, jako je květák nebo brambory.
Tip: Česnekovo-zázvorovou pastu koupíte v obchodech specializovaných na exotické potraviny, a to pod názvem G&G (garlic & ginger). Snadno si ji ale připravíte i doma, stačí prolisovat stejné množství česneku a zázvoru a promíchat.
Načítám komentáře...