„Červené“ rizoto

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrole nechejte na oleji zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno. Přidejte rýži, červenou papriku nakrájenou na malé kostičky, osolte, opepřete a jen krátce společně s cibulkou osmahněte.

Rýži zalijte červeným vínem a zvolna vařte, dokud se víno nevsákne. Pak rýži podlévejte vždy částí vývaru, občas promíchejte a vařte doměkka. Poté vmíchejte máslo, větší část najemno nastrouhaného sýra, promíchejte a krátce vařte, dokud se vše nespojí.

Nakonec přidejte část najemno nasekané bazalky. Podávejte ozdobené křepelčími vajíčky, rajčátky, čerstvými lístky bazalky a hoblinkami sýru.

Poznámka k receptu

Tříbarevná rýže je směs pololoupané dlouhozrnné, červené a černé rýže. Můžete koupit hotovou směs, nebo si ji sami namíchat

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...