„Červené“ rizoto
Seznam surovin
- rýže 300 gramů (tříbarevná)
- víno červené 300 mililitrů (suché)
- vývar zeleninový 500 mililitrů
- cibule červená 1 kus (menší)
- paprika červená 1 kus (malá)
- olej olivový 2 lžíce
- máslo 30 gramů
- sýr 60 gramů (Pecorino nebo parmezán)
- sůl
- pepř (čerstvě mletý)
- bazalka (čerstvá)
- křepelčí vajíčka 8 kusů (natvrdo uvařená)
- rajčátka cherry
Postup přípravy
V kastrole nechejte na oleji zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno. Přidejte rýži, červenou papriku nakrájenou na malé kostičky, osolte, opepřete a jen krátce společně s cibulkou osmahněte.
Rýži zalijte červeným vínem a zvolna vařte, dokud se víno nevsákne. Pak rýži podlévejte vždy částí vývaru, občas promíchejte a vařte doměkka. Poté vmíchejte máslo, větší část najemno nastrouhaného sýra, promíchejte a krátce vařte, dokud se vše nespojí.
Nakonec přidejte část najemno nasekané bazalky. Podávejte ozdobené křepelčími vajíčky, rajčátky, čerstvými lístky bazalky a hoblinkami sýru.
Poznámka k receptu
Tříbarevná rýže je směs pololoupané dlouhozrnné, červené a černé rýže. Můžete koupit hotovou směs, nebo si ji sami namíchat
Načítám komentáře...