Čokoládové sushi s krevetkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rýži důkladně propláchneme studenou vodou, až z ní odtéká čirá voda, a necháme odkapat. Do kastrolu nalijeme 3 dl vody, přisypeme rýži a přivedeme k varu. Kastrol zakryjeme poklicí, vložíme ho do trouby vyhřáté na 160 °C a rýži dusíme asi 16 - 18 minut. Hotovou rýži promícháme a přidáme do ní rýžový ocet rozmíchaný s cukrem, štávou vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a solí.

Rýži rozdělíme na dvě poloviny, do jedné vmícháme rozpuštěnou bílou a do druhé rozpuštěnou hořkou čokoládu, obě směsi zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout.

Krevety oloupeme a očistíme. Z plátků nori odkrojíme 8 tenkých delších proužků a dáme je stranou. Na plátky nori rozprostřeme rýži s bílou čokoládou, poklademe ji 4 krevetami a plátky z půlky avokáda, řasy pevně i s náplní stočíme a necháme ztuhnout.

Z rýže s hořkou čokoládou mokrou rukou vytvoříme 8 válečků, na každý položíme plátek avokáda a krevetu a vše obtočíme proužkem řasy.

Oba druhy suši uložíme v chladu a před podáváním nakrájíme válečky s bílou čokoládou na osm špalíčků a narovnáme je spolu s válečky s hořkou čokoládou na tácek a doplníme je wasabi a sójovou omáčkou na dochucení.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...