Cuketové závitky
Seznam surovin
- cuketa 2 kusy (střední)
- rýže 250 gramů (směs dlouhozrnné a divoké)
- smetana na vaření 2 decilitry
- sýr Parmezán 60 gramů (jemně nastrouhaný)
- ořechy piniové 60 gramů
- olej olivový 4 lžíce
- bazalka 3 lžíce (čerstvá, nakrájená)
- česnek 2 stroužky
- sůl
- olej olivový (na vymazání pekáčku)
Postup přípravy
Rýži propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme ji, vmícháme rýži a uvaříme ji doměkka.
Mezitím v mixéru smícháme 4 lžíce olivového oleje, bazalku, piniové oříšky, plátky česneku, parmazán a trochu soli a krátce vše promixujeme tak, aby nevznikla příliš jemná pasta. Uvařenou rýži slijeme, necháme odkapat, smícháme s připraveným pestem a podle chuti přisolíme.
Cukety omyjeme a nakrájíme podélně na tenké plátky. Pekáček vymažeme olejem. Poklademe je připravenou rýží, stočíme do závitků, opatrně je podebereme tenkou lopatkou a rozložíme těsně vedle sebe do olejem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Podlijeme je smetanou, zakryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
Načítám komentáře...