Dýňové risotto se šalvějí a cuketou
Seznam surovin
- dýně 50 gramů
- cuketa 50 gramů
- šalvěj 2 listy
- rýže krátkozrnná (Arborio)
- cibule šalotka 1 kus
- vývar zeleninový
- máslo 20 gramů
- sýr tvrdý 20 gramů (Parmezán na ozdobu)
- olej lanýžový
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Očištěnou dýni a cuketu nakrájíme na kostky velké cca 1 až 2 cm. Na rozehřáté pánvi restujeme na olivovém oleji se šalotkou až do změknutí, poté přidáme zeleninový vývar a šalvěj.
Připravenou uvařenou rýži Arborio přidáme na pánev a necháme povařit cca 2 minuty. Nakonec přidáme máslo a mícháme až do zahuštění risotta.
Ještě přidáme pár kapek lanýžového oleje a před servírováním posypeme hoblinami parmazánu.
Načítám komentáře...