Houbové risotto

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na olivovém oleji dozlatova osmahněte cibulku, přidejte rýži a nechte ještě 2 minuty restovat. Vlijte víno a nechte zredukovat varem. Přilijte čtvrtinu vývaru a na slabém plameni pomalu vařte.

Pravidelně míchejte. Během vaření přidávejte sběračku po sběračce zbylý vývar. Trvá to 20 - 30 minut.

Když už je rýže na skus měkká, okořeňte ji, přidejte parmezán (část si odložte na dozdobení), případně dochuťte několika kapkami lanýžového oleje. Odstavte z plotny, ale udržujte teplé.

Na másle dohněda osmahněte houby, musí být pevné až křupavé. Risotto naservírujte na talíř, posypte houbami a dozdobte hoblinkami parmezánu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...