Houbové risotto
Seznam surovin
- rýže krátkozrnná 350 gramů (Arborio)
- vývar zeleninový 1 litr (nebo drůbeží)
- cibule 1 kus (nakrájená na tenké plátky)
- víno bílé 1 sklenice (suché)
- sýr Parmezán 100 gramů (strouhaný)
- houby 200 gramů
- olej olivový
- máslo
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Na olivovém oleji dozlatova osmahněte cibulku, přidejte rýži a nechte ještě 2 minuty restovat. Vlijte víno a nechte zredukovat varem. Přilijte čtvrtinu vývaru a na slabém plameni pomalu vařte.
Pravidelně míchejte. Během vaření přidávejte sběračku po sběračce zbylý vývar. Trvá to 20 - 30 minut.
Když už je rýže na skus měkká, okořeňte ji, přidejte parmezán (část si odložte na dozdobení), případně dochuťte několika kapkami lanýžového oleje. Odstavte z plotny, ale udržujte teplé.
Na másle dohněda osmahněte houby, musí být pevné až křupavé. Risotto naservírujte na talíř, posypte houbami a dozdobte hoblinkami parmezánu.
Načítám komentáře...